humangest

Cum folosesti networking-ul cand doresti sa iti schimbi locul de munca

netwo


Ca să ajungi să te caute companiile, trebuie în primul rând să știe de tine. Să cunoască proiectele în care ai fost implicat, care a fost contribuția ta și cum ești ca individ, lucru foarte important într-o echipă. Soluția? Networking-ul.

Ce este networking-ul?

Cum am menționat și într-un articol anterior, la baza networking-ului stau 3 principii fundamentale: încrederea, echilibrul economic şi controlul asupra informaţiilor. Networking-ul este cea mai bună metodă pe care o putem folosi pentru a ajunge la persoanele ce ne pot ajuta în îndeplinirea obiectivelor profesionale.

Găsește locurile potrivite pentru networking

Cel mai popular mediu pentru așa ceva ar fi târgurile de job-uri.  Aici găsești oameni din domeniile care te interesează și persoane dornice să-și formeze o echipă de profesioniști. Însă, târgurile nu sunt unicul loc unde poți cunoaște astfel de oameni. Fii mereu la curent cu evenimentele și workshopurile din domeniul care te interesează și ia parte la ele, chiar dacă unele implică o taxă de participare. Gândește-te că e o mică investiție pentru ceea ce ar putea fi un pas către jobul tău ideal. De asemenea, o resursă nesfârșită de networking pot fi chiar prietenii tăi, care la rândul lor au cunoștințe cu care ai putea discuta sau care cel puțin ar fi bine să știe de tine și că îți cauți un loc de muncă.

Pregătește-ți cartea de vizită verbal

Pentru cei cărora le este ușor să vorbească despre ei și despre aptitudinile lor, le va fi facil “să se vândă.” Dar, chiar și așa, e bine să ai un plan despre ce subiecte vei atinge, ce proiecte vei descrie și cum vrei să te perceapă potențialii angajatori / colegi de muncă. Poți chiar să exersezi cu un amic, punându-ți întrebări ca și cum nu te-ar cunoaște. E important să emani încredere și siguranță pe propriile forțe, dar nici prea mult, pentru că s-ar putea să pari înfumurat. Și nimeni nu-și dorește un astfel de coleg. Nu umbla cu CV-uri printate la tine, păstrează-le pentru târguri. Acum e momentul tău să te faci văzut și auzit prin propriile forțe și farmecul tău unic, care nu poate fi transcris pe foaie.

Folosește-te de mediul online pentru a păstra relațiile

După ce ai format niște conexiuni cu diverși oameni din domeniul tău, păstrează legătura cu ei în mediul online. Caută-i pe LinkedIn și conectează-te cu ei în rețeaua respectivă. LinkedIn are avantajul de a te conecta indirect cu alte sute de persoane care au profesii și interese comune cu ale tale. Astfel, îți lărgești orizonturile și îți crești șansele de a fi văzut și apreciat de cine trebuie.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg