humangest

Recruteaza persoane reale, nu candidati perfecti!

candidati

Când ești pus în situația de a găsi candidatul ideal pentru postul pe care îl ai la dispoziție, ești, de multe ori, împins să iei decizii pripite, după aparențe, pe care le regreți ulterior și nu le observi decât după câteva luni de la începerea colaborării. Este foarte important să recrutezi pe cineva care să se potrivească postului companiei tale, dar care să fie și un membru semnificativ în echipa pe care o conduci.

Diploma contează, dar nu definește un angajat

Ai primit un CV. A aplicat un candidat care și-a terminat studiile la o facultate cu renume, Magna Cum Laudae și face și voluntariat în timpul liber la un ONG. Ok, în acte pare ideal. Dar ce experiență are candidatul care ți-a furat un suspin când i-ai citit CV-ul? Cum lucrează în echipă, dar în situații de criză? Nu te grăbi să iei o decizie doar după ce scrie pe o coală A4. Stabilește nu un interviu, ci mai multe, în care să ai timp să-i pui întrebările necesare pentru al cunoaste mai bine. Gândește situații ipotetice și roagă-l să răspundă, fără să se gândească prea mult, cum ar acționa dacă ar trebui să ia deciziile.

Câteodată, e nevoie de umanitate pentru a avea o echipă funcțională

Angajează, mai degrabă, un om care întârzie 10 minute, decât un robot care vine la timp, dar când i s-a terminat programul, a ieșt pe ușă fără să se mai uite înapoi. E foarte important să ai o atitudine umană asupra angajaților tăi, dacă vrei să primești același lucru în schimb. Acei oameni pe care îi disconsideri pentru câteva minute întârziate, vor fi cei care rămân peste program doar ca să se asigure că iese proiectul bine. Înțelege-ți angajații și nu uita de partea lor umană, chiar dacă poate pentru unii superiori nu reprezintă decât niște cifre care aduc sau nu profit în companie.

Angajează oameni pasionați

Pentru a avea în echipă angajați care să-și păstreze motivația, setea de cunoaștere și forța de muncă, ai nevoie de oameni pasionați. Oameni care, într-adevăr, să-și iubească meseria și să-și dorească să exceleze în domeniu. Astfel, chiar și în momente mai dificile sau cu un volum mai mare de muncă, acești oameni vor rămâne pe poziții pentru a înfrunta orice obstacol.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg