humangest

Cum sa negociezi cu un manager care spune intotdeauna “nu”


manager-nu 2Cu managerii dificili se confruntă și s-au confruntat angajați din toată lumea și din toate timpurile. Categoriile sunt multe, dar cea care te împiedică personal să avansezi în carieră, să poți duce la bun sfârșit proiecte și care îți va pune “bețe în roate” în încercarea ta de a-ți face treaba este cea a managerului negativist. Iată cum poți acționa, într-un mod politicos și fair-play, în relația directă cu un astfel de manager.

Păstrează-ți calmul. Indiferent de situație, nu uita să fii politicos și să ai o poziție fermă, chiar dacă nu primești același lucru la schimb. Comportamentul la locul de muncă trebuie să rămână unul de bun-simț, nu unul în care ridici tonul și trântești uși.

Nu te complica mai mult decât e cazul. Dacă primești “nu”-uri constant și simți că ești împiedicat să evoluezi pe plan profesional, fă-o în afara biroului. E greu să te detașezi la locul de muncă, dar în timpul tău liber poți să faci ce vrei: îmbunătățește-ți aptitudinile într-un alt mediu decât la job sau, mai bine, relaxează-te și petrece timp cu cei dragi, fără să te gândești la ce momente dificile ai avut la birou sau la ce urmează a doua zi.

Discută cu managerul scurt și la obiect. Stabilește o discuție cu acesta și întreabă-l, punctual, ce așteptări are de la departamentul tău și de la proiectele care te privesc în mod direct. Ia notițe, cere deadline-uri și du-le la bun sfârșit în timpul stabilit. Dacă la finalizarea proiectului apar nemulțumiri, măcar știi că ai făcut exact ce ți s-a cerut și ai respectat cerințele. Acum rămâne doar să ai calmul necesar și răbdarea de a o lua din nou de la capăt. Pont: fă-o doar dacă simți că merită și că te va ajuta să crești profesional. Nu îți pierde timpul și anii cu un loc de muncă unde ești constant nefericit.

Fă-i propunerile în scris. Când vrei să-i transmiți o idee nouă de proiect sau vrei să-i comunici ceva managerului tău , fă-o în scris. Eventual, pe hârtie. “Nu am timp” este una dintre replicile des întâlnite în aceste cazuri, așa că “Vă las pe birou propunerea, să o citiți în timpul dumneavoastră liber” poate fi o replică salvatoare. Lasă-i timp să se calmeze, să aibă un moment de respiro și poate chiar va lua în considerare propunerea ta.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg