humangest

Intrebari pe care sa ti le pui inainte de a accepta o promovare

promovareDeși în teorie ar trebui să fie un moment de bucurie, o promovare la locul de muncă îți poate aduce mai mult nefericirie și stres dacă iei o decizie pripită. Iată întrebările pe care ar trebui să și le adreseze orice angajat înainte de a accepta să fie promovat.

Sunt pregătit pentru acest pas?

Ești mulțumit de poziția actuală pe care o ocupi în companie. Vii cu drag la muncă, lucrezi bine cu echipa ta și nici de pachetul salarial nu te poți plânge. Însă, ți se oferă o poziție mai sus: alte venituri, mai multe responsabilități, stres crescut, dar și o altă poziționare profesională în domeniul în care activezi. Crești, dar promovarea aceasta te îndreaptă către drumul pe care vrei să-l urmezi în carieră? Ce e mai important pentru tine? Să îți urmezi visul sau să îți schimbi statutul, chiar dacă acesta implică reorientarea profesională? Crezi că vei reuși să colaborezi la fel de bine cu noua echipă?

Creșterea responsabilităților îmi va afecta viața personală?

Fă o listă cu lucrurile pe care va trebui să le schimbi în viața ta odată cu poziția pe care o ocupi în companie. Atârnă mai greu decât zona ta de confort? Nu ești pregătit să schimbi o serie de elemente sau, mai bine zis, nu ești destul de motivat de ofertă ca să faci asta? Gândește-te bine și setează-ți prioritățile. Atunci vei lua decizia potrivită.

Îmi doresc cu adevărat acest post?

În final, nu accepta ceva doar pentru că ți s-a oferit. Fă o lista cu argumente PRO și CONTRA și vezi unde se adună mai multe. Chiar și așa, decide calitativ, nu cantitativ.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg