humangest

Internshipul neplatit: acumulare de experienta sau pierdere de vreme?

INTERNLa finalizarea studiilor superioare, chiar dacă ai impresia că tocmai ai încheiat interacțiunea cu noutățile, te înșeli: ești abia la început. De carieră, ce-i drept, iar de acum înainte vei mai avea de învățat multe lucruri și, nu în ultimul rând, de acumulat experiență.

Programele de internship, fie ele plătite sau nu, au rolul de a pune în temă proaspeții absolvenți cu modalitatea de lucru din domeniul lor. Practic, pe o perioadă determinată, internii se comportă ca și cum ar fi la job: sunt inițiați în domeniu, au sarcini de îndeplinit, un program, participă la discuții și workshopuri. Doar că luna nu se încheie în toate cazurile la fel pentru ei ca și pentru ceilalți angajați: există internshipuri neremunerate. Acest tip de internship, desi pare nedrept, are o parte pozitivă care atârnă destul de greu. De multe ori, merită să lucrezi 3 luni fără să primești un salariu, pentru că lucrurile pe care le înveți în acea perioadă sunt neprețuite.

Orientează-te către companii care sunt cât mai aproape de ce ți-ai dori să faci, iar în 3 luni ai timp să-ți dai seama dacă ești priceput în domeniul respectiv și dacă te potrivești cu colectivul firmei respective. Dacă tot începi acest drum în carieră alături de ei, măcar să-ți fie de folos.


Și compania Humangest vine în întâmpinarea candidaților ce se află la început de drum din punct de vedere al carierei, cu programe de internship. Vor avea  oportunitatea de a lucra pe proiecte complexe, din multiple linii de business, într-un mediu dinamic, având suportul constant al întregii echipe Humangest.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg