humangest

4 tehnici pentru a-ti sustine punctul de vedere la locul de munca

4-tehniciComunicarea persuasivă este, în opinia multora, un mod negativ de a-ţi convinge interlocutorul că ceva fals este bun şi frumos. Aceasta, însă, reprezintă capacitatea de a influenţa părerea celorlalţi despre adevărată valoare a ideilor noastre, a poziţiei noastre şi a muncii prestate de noi. Pe scurt, a fi persuasiv nu înseamnă să-i păcăleşti pe cei din jurul tău, ci mai degrabă să le arăţi clar şi evident ceea ce este adevărat.

Cele 4 tehnici prezentate în continuare îţi vor putea fi de ajutor pentru obţinerea rezultatelor pe care le meriţi, fie ele la facultate, la locul de muncă şi nu numai.

De ce nu?

Întrebările pot avea o putere de convingere foarte mare. Ele te pot ajuta să transformi un “Nu” într-un “Da”. Obiectivul tehnicii “De ce nu?” îl constrânge pe interlocutor să-şi motiveze decizia, în timp ce pe noi ne ajută să evităm un refuz direct.

Aşteptări prea mari

Atunci când vrem să obţinem un anumit lucru de la interlocutorul nostru, ar trebui să-i cerem ceva ce chiar pentru noi pare prea mult şi puţin exagerat. O astfel de propunere va primi de cele mai multe ori un refuz imediat. Momentul fundamental îl reprezintă momentul imediat de după primirea refuzului, când trebuie să facem propunerea reală: confruntată cu prima, cea de-a doua propunere va părea mai modestă şi mai rezonabilă.

O întrebare banală

În comparaţie cu tehnica precedentă, obiectivul acesteia este acela de a pune o întrebare atât de banală şi evidentă, încât să reuşeşti să obţii de la interlocutorul tău un prim, dar foarte important “Da”. S-a demonstrat că persoanele care răspund unei prime şi banale întrebări, tind să dea curs şi cererilor succesive şi mai provocatoare.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg