humangest

Trei atitudini pe care niciun sef nu le poate tolera

trei-atitudiniPentru un antreprenor, angajații pot fi cea mai mare binecuvântare a vieții lor profesionale sau blestemul existenței de zi cu zi. Trei atitudini îi vor face, negreșit, pe angajatori să-i evite cu totul pe aceia care se manifestă astfel  la locul de muncă. Iată cum pot fi recunoscuți și cum poți evita să fii și tu unul dintre ei.

“Asta nu e treaba mea”

Imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă niciunul dintre colegii tăi nu ar face vreodată ceva ce nu ține, strict vorbind, de fișa postului și locul său de muncă. O sarcină mai grea decât cele obișnuite sau o criză în cazul unui proiect ar putea provoca o panică foarte mare.

“Asta e treaba mea, nu te atinge de ea”

Este minunat când ai pe cineva în echipa ta care se implică cu responsabilitate in sarcinile care-i revin, însă, de multe ori, această atitudine exagerată se răsfrânge asupra unității care trebuie să existe în cadrul unui colectiv de muncă. Mai mult, o astfel de persoană care acționează așa din dorința de a obține rezultate mai bune, nu va face altceva decât să-i împiedice pe alții să crească și să se dezvolte în interiorul companiei.

“Este criză, dar totul este sunt control. Mă ocup eu.”

Consecințele prezenței unui astfel de angajat în echipa ta nu sunt de neglijat. Chiar dacă persoana respectivă salvează situația de fiecare dată, stresul crescut și productivitatea redusă își fac simțită prezența.

Trebuie menționat că aceste atitudini rareori se nasc în mod conștient și nu sunt, aproape niciodată, rău intenționate. Deși sunt de obicei simptome ale unei imaturități emoționale sau ale unei mentalități nesigure crescute, permiterea unui astfel de comportament în echipa ta ar putea însă să dea naștere unei scăderi a productivității. 


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg