humangest

4 pasi spre gasirea echilibrului emotional la locul de muncă

echilibru-emotionalTrăim într-o societate în continuă transformare și de cele mai multe ori suntem atât de prinși în iureșul zilnic al chestiiunilor urgente, încât uităm să mai dedicăm timp bunăstării propriei persoane.

Dacă în acest moment lucrurile nu merg în direcția potrivită, dacă simți exigența unei schimbări în viața ta și vrei să-și regăsești echilibrul interior, aceștia sunt cei 4 pași pe care trebuie sa-i urmezi îndată:

Învață să-ți gestionezi corect timpul

Nu te vei putea bucura niciodată de o stare emoțională echilibrată, atâta timp cât nu înveți să-ți gestionezi în mod eficient timpul. Ierarhizează sarcinile pe care le ai de îndeplinit și concentrează-te asupra acestora în ordinea importanței lor.

Îmbunătățește-ți somnul

Te-ai gândit cum te simți la serviciu după o noapte dormită prost? Sau cât de performante sunt rezultatele acțiunilor tale? Calitatea somnului influențează în mod direct calitatea vieții noastre și, implicit, a echilibrului emoțional.

Concentrează-te pe dialogul interior

Deseori ne preocupăm de ceea ce cred alții despre noi, dar ce ar trebui cu adevărat să ne intereseze este felul cum ne percepem pe noi înșine. Vocea care se aude continuu în mintea noastră poate fi cel mai bun aliat sau cel mai mare dușman: depinde de noi dacă preluăm controlul sau nu.

Învață să ceri ajutor

Nu este greșit să ceri ajutor atunci cănd te afli în dificultate. Este mai neplăcut, însă, să refuzi ajutorul și să continui să te lamentezi. Prin gestul acesta recunoaștem faptul că ne dorim să creștem, să ne dezvoltăm, apelând la sprijinul celui pe care îl considerăm mai apt decât noi.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg