humangest

Cum sa angajezi candidatii potriviti culturii organizationale interne

cultura-organizCheia succesului retentiei angajatilor este sa angajezi oameni care se potrivesc perfect culturii organizationale din cadrul compeniei tale. Chiar daca ai gasit de-a lungul procesului de recrutare, candidati calificati, care corespund perfect nevoilor postului trebuie sa ti cont si de faptul ca trebuie sa se potrivesca perfect dinamicii echipei tale cat si mediului de lucru. Altfel, poti ajunge in situatia in care fluctuatia de personal este foarte mare, fluctuatie determinata de incombatibilitatea noului angajat cu mediul de lucru.

Cultura companiei este dictata de o serie de factori, de la valorile membrilor echipei pana la mod de lucru. Este greu sa iti imaginezi cum se va integra viitorul angajat in noul colectiv insa daca iei in calcul anumiti indici, poti avea garantia unei alegeri de success.

Iti recomandam sa urmaresti de-a lungul procesului de recrutare si selectie, acesti simplii pasi.

  •  Trebuie sa sti exact ce calitati cauti la omul pe care vrei sa-l angajezi

Inainte de a incepe interviurile de angajare, fa-ti o lista clara cu calitatile pe care ar trebui sa le aiba viitorul angajat, trasaturi de personalitate, etica, valori. Vei sti inca de la bun inceput ce fel de om cauti si ce intrebari sa ii adresezi. Compara-l cu angajatii actuali. Gandeste-te la angajatii tai cei mai buni, la ce calitati poseda si la felul lor de a fi. Poti astfel sa iti conturezi un tipar al candidatului potrivit.

  •  Lanseaza intrebari deschise

Vei descoperi mult mai multe despre personalitatea candidatului daca ii adresezi intrebari deschise, intr-o maniera relaxata. Va avea sansa sa povesteasca pe larg despre lucrurile care i-au placut si l-au motivat la locurile de munca anterioare, proiectele pe care a lucrat si cum le-a solutionat, dar si sa iti ofere o perspectiva asupra integrarii lui in mediul tau de business.

  •  Observa cum interactioneaza si cu alti membri ai echipei

Chiar daca personal, interactionezi perfect cu persoana respectiva, incearca sa il pui si intr-o altfel de situatie . Fa in asa fel incat candidatul sa aiba ocazia sa vorbeasca si cu alti mebrii ai echipei, viitori colegi sau subalterni pentru a-ti face o imagine de ansamblu a felului de a fi al persoanei si a modului in care interactioneaza cu oamenii, indiferent de pozitia lor in cadrul companiei.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg