humangest

Suspendarea contractului individual de munca pe durata cercetarii disciplinare

Suspendarea-contractuluiPrevederile art. 52 alin. 1 litera a din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, care reglementează dreptul angajatorului de a suspenda contractul individual de muncă pe durata cercetării disciplinare au fost declarate neconstituționale in data de 5 mai 2016.
În motivarea acestei soluții, Curtea Constituțională a aratat că măsura suspendării contractului individual de muncă pe durata cercetării disciplinare prealabile restrânge în mod nejustificat dreptul la muncă, consacrat în art. 41 alin. 1 din Constituția României.
Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței care a sesizat Curtea Constituțională.
De la data publicării Deciziei în Monitorul Oficial, prevederile art. 52 alin. 1 litera a din Codul muncii vor fi suspendate de drept pe o perioadă de 45 de zile calendaristice. În cazul în care, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu vor pune de acord prevederile neconstituționale cu dispozițiile Constituției, acestea vor înceta să producă efecte juridice.

Articol scris de Alice Dobrinoiu – avocat definitiv specializat in Dreptul Muncii

Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg