humangest

Humangest Romania, despre detasarea de personal in strainatate

Detasare-de-personal-in-strainatate

Compania Humangest Romania a fost infiintata in anul 2007 si este parte a grupului SGB Humangest Holding, grup cu capital integral italian. In prezent Grupul isi desfasoara activitatea in 40 de filiale in Italia si 1 in Romania.

Humangest ofera servicii de: recrutare si selectie, leasing de personal, administrare de personal, salarizare, detasare de personal in strainatate, training, consiliere profesionala / outplacement si consultanta in domeniul resurselor umane.


Linia principala de business – inchirierea de forta de munca in regim temporar – atat pe plan intern, dar mai ales catre Italia, a creat sute de noi locuri de munca.

Din 2007 detasam in Italia, prin leasing temporar, specialisti sudori, lacatusi, soferi profesionisti , dulgheri, constructori, electricieni, etc. Humangest a livrat peste 1000 de angajati temporari catre companiile din Italia.

 

In Romania, salariul mediu pe economie este de circa 415 euro net (1.900 lei) pe luna, in timp ce in Italia acesta depaseste 1500 de euro pe luna, motiv pentru care romanii sunt in continuare interesati sa mearga sa lucreze in strainatate. Castigurile sunt mai mari cand vine vorba de soferi profesionisti, acestia fiind mai bine platiti in Italia, cu o medie a salariului de 1900 de euro pe luna. Fiind vorba de plasare temporara de personal, durata medie a unui prim contract pentru un angajat roman este de trei luni, cu posibilitatea de prelungire pana la 24 luni.


Pentru o aliniere la conditiile sociale si economice ale Uniunii Europene, la data de 25.01.2015 a intrat in vigoare Legea nr. 12/20.01.2015, prin intermediul careia prevederile art. 92 din Codul Muncii au fost completate cu 2 noi alineate.


Prin aceste noi alineate se prevede in sarcina agentului de munca temporara obligatia de a asigura salariatului temporar un salariu care nu poate fi inferior celui pe care il primeste salariatul utilizatorului care presteaza aceeasi munca sau una similara cu cea a salariatului temporar.

In ceea ce priveste remuneratia pentru un post de sofer profesionist, Humangest se aliniaza la nivelul salarial italian 3S aferent acestei pozitii, astfel contractele noastre de munca respecta legislatia in vigoare  (Legea nr. 12/20.01.2015).


De asemenea, suntem la curent cu prupunerea de modificare a Directivei 96/71/CE a Parlamentului European privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii.  Humangest, autorizata ca Agentie de Munca Temporara si de catre Ministerul Muncii din Italia, sustine aceste propuneri deoarece asigura egalitatea din punct de vedere social si economic intre angajatii detasati si cei locali, promovand accesul la informatii referitoare la conditiile de munca aplicabile in statele membre UE, cat si asigurarea transparentei in ceea ce priveste remuneratia locala.


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg