humangest

Ingredientele necesare pentru gasirea jobului perfect pe perioada verii

Gasirea-jobului-pe-perioada-veriiDaca iti cauti un job pe perioada verii, ai posibilitatea de a opta pentru un job sezonier sau de a colabora cu o agentie de servicii HR, pe un anumit proiect.

Catre ce companii trebuie sa iti indrepti atentia pentru a gasi un loc de munca temporar?

In primul rand ar trebui sa iei legatura cu agentiile de servicii HR. Au ca domeniu de activitate recrutarea si selectia candidatilor pentru diferite companii din piata, din diferite domenii de activitate si au in permanenta un numar vast de locuri de munca temporare. Marea majoritate a companiilor care ofera astfel de oportunitati sunt restaurantele, hotelurile  si companiile din retail, insa nu uita de posibilitatea de a lucra ca Mystery shopper, Promoter, Operator sondaje sau Operator call-center.

Una dintre cele mai benefice variante este de a urma un program de internship platit. Iti va aduce atat experienta in domeniul de interes, cat si remuneratie.

In cazul in care veniturile nu sunt prioritare pentru tine, ai posibilitatea de a opta pentru programe de voluntariat in strainatate, schimburi de experienta, avand sansa de a vizita locuri noi, de a lucra intr-un mediu multicultural si de a adauga astfel o experienta in plus carierei profesionale.

Ce trebuie sa faci ca sa obtii jobul dorit?

In primul rand, ar fi necesar sa incepi cautarile cu ceva vreme inainte de startul sezonului. Site-urile de joburi sunt o importanta sursa catre care poti sa te indrepti, insa oportunitatile pot sa apara si din recomandari sau de la targurile de joburi.  

Actualizeaza-ti CV-ul si fii pregatit pentru competitie pentru ca marea majoritate a joburilor temporare nu necesita experienta anterioara sau abilitati speciale. Incearca sa te pregatesti cat mai bine pentru interviu informandu-te despre compania angajatoare si specificatiile job-ului, pregatindu-ti o lista de intrebari relevante legate de activitatea jobului, cautand informatii despre persoana cu care urmeaza sa sustii interviul, gandindu-te ce puncte forte proprii (reale!) poti expune pentru a fi cel ales.

Chiar daca e posibil sa nu gasesti din prima incercare job-ul dorit, experimenteaza, informeaza-te, incearca mai multe domenii de activitate pana gasesti ceea ce iti place si ti se potriveste.

Si nu in ultimul rand, nu uita, odata obtinut jobul temporar, acesta iti poate oferi oportunităţi de a cunoaste noi persoane, de a-ti dezvolta noi abilitati si de a invata lucruri noi. Fii proactiv si arata-ti interesul pentru fiecare experienta noua de lucru pentru a-i confirma angajatorului ca tu ai fost cea mai buna alegere!

Sa aveti o vara minunata!

Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg