humangest

Toamna se numara ofertele de munca

Recrutare - Toamna-se-numaraPreconizam intr-unul dintre articolele publicate in prima parte a anului, o crestere a cererii recrutarii pe anul 2016. Conform studiilor realizate la sfarsitul anului 2015, marea majoritate a angajatorilor prevedeau o crestere a numarului salariatilor, cu un procent mediu de 10%.

La final de august ne putem face o imagine asupra evolutiei pietei muncii. Conform comunicatului de presa publicat de Institutului National de Statistica in 19 august, numarul locurilor de munca vacante in trimestrul II 2016 a fost de 57,1 mii, in scadere cu 1,2 mii locuri de munca vacante fata de trimestrul anterior. Comparativ cu acelasi trimestru al anului 2015, rata locurilor de munca vacante a crescut cu 0,17 puncte procentuale, iar numarul locurilor de munca vacante a crescut cu 9,7 mii.

Avem in acest moment numeroase cereri de recrutare pentru muncitori necalificati si calificati, vorbitori de limbi straine, reprezentanti vanzari, ingineri.

Companiile din Productie, Logistica, Retail, BPO, fac angajari masive. Institutiile financiare si companiile IT&C sunt si ele in cautare de candidati specializati.

In ceea ce priveste segmentul de personal necalificat, unde deficitul de forta de munca este din ce in ce mai mare,  angajatorii iau in calcul chiar si relocarea acestora, asigurand atat cazare cat si bonusuri extra salariale.

Suntem in prezent intr-un moment in care balanta cerere/oferta tinde sa se incline in favoarea candidatilor, dupa ce in anii trecuti a favorizat angajatorii. Deficitul de personal calificat dar si necalificat, cat si cerintele si nevoile tot mai mari ale angajatorilor fac dificila gasirea omului potrivit.

Dificil nu inseamna insa imposibil. Expertiza ne-a invatat ca exista intotdeauna candidatul potrivit nevoilor fiecarui angajator. Tinand cont de dinamica pietei,  incurajam candidatii, in special pe cei  pasivi, sa experimenteze piata si sa profite de oportunitatile oferite de piata muncii.  Este un moment prielnic lor!

Potrivit  Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) sunt disponibile in acest moment la nivel national 19.372 de locuri de munca. Cele mai multe se gasesc in Bucuresti – 3.929 si in judetele Ilfov – 1.194, Arges – 1.072 si Arad – 999. 


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg