humangest

Site-uri si aplicatii destinate recrutarii

Site-uri-si-aplicatii-destinate-recrutarii si selectieiIntr-o piata in continua evolutie din punct de vedere al tehnologiei, angajatorii se orienteaza catre cele mai noi site-uri si aplicatii dedidate identificarii posibililor angajati, in vederea reducerii costurilor si a timpilor alocati preceselor de recrutare si selectie. Va vom prezenta in continuare cateva dintre cele mai cunoscute si utilizate dintre ele.

Linkedin
Linkedin a ajuns in prezent la peste 450 de milioane de utilizatori activi in peste 200 de tari, devenind astfel una dintre cele mai importante surse de candidati. Este practic o piata a muncii online, benefica atat pentru recrutori, cat si pentru candidati.
Linkedin Recruiter, permite angajatorilor sa publice joburile disponibile si le ofera acces nelimitat la intreaga retea de candidati, punandu-le la dispozitie filtre avansate de cautare ce genereaza profile relevante, in ceea ce priveste experienta profesionala cat si competentele si abilitatile.
Linkedin vine in ajutorul utilizatorilor cu instructiuni exacte si prezentari detaliate facilitand navigarea.
Aplicatia este diponibila pentru IOS si Android.


Bullhorn

Bullhorn Reach este un produs dedicat procesului de recrutare si selectie, cu peste 300.000 de useri, ce promite rezultate rapide si relevante in procesul de identificare a candidatilor. Bara de cautare rapida este dotata cu filtre avansate ce aplica logica booleana. Iti poti configura, personaliza si salva listele vizualizate si cautarile pentru eficientizarea timpului.

Poti extrage rapoarte ce includ analize ale activitatii atat pe echipa, cat si individuale, referitoare la performanta, activitate plasari, eficienta sourcing candidati, etc. Ai posibilitatea de a le configura in functie de obiectivele urmarite si de KPI-urile stabilite.
Software-ul este disponibil pe mai multe platforme, inclusiv iPhone, Android, Windows și Blackberry.

InstaJob
InstaJob este aplicatia care iti permite sa utilizezi orice imagine din telefon pentru a crea anunturi atractive de joburi. Le poti distribui pe canalele de Social Media, aducand un plus de umanizare brandului. Pentru ca angajatii sunt imaginea brandului tau ar trebuie sa incepi cu ei. Fotografiaza-i, fotografiaza sediul , birourile, etc si transforma instantaneul cu ajutorul InstaJob, intr-un anunt de job inedit.
Oferi astfel posibililor candidati, o imagine de ansamblu asupra felului in care se desfasoara activitatea in cadrul companiei tale.
Poti beneficia astfel de o crestere a traficului pe site, al numarului de click-uri la postarile din social media, implicit a notorietatii brandului. Aplicatia este disponibila pentru sistemele IOS si Android.

Xing
Daca esti in cautare de candidati din tarile vorbitoare de germana, Xing este platforma care iti ofera acces la peste 10.5 milioane de posibili candidati. Mai multe statistici referitoare la cifrele Xing  gasiti pe site-ul lor: https://recruiting.xing.com/en/facts-and-figures/

CaereerBuilder
Cu 34 de milioane de vizitatori unici lunar la nivel global, site-ul pune la dispozitie numeroase locuri de munca in peste 60 de tari, adunand sub umbrela sa un numar de peste 3000 angajatori.
Fie ca optezi pentru varianta de postare de job fie ca mergi pe cautare de candidati, CareerBuilder este o sursa de luat in calcul.

Google Power Search
Interfata simpla si posibilitatea de a folosi variabile Booleene, faciliteaza cautarea in web a candidatilor potriviti.  Practic poti descoperi pe aproape oricine, oriunde, cu conditia sa tastezi combinatia potrivita de cuvinte.
In cazul in care nu esti dispus sa urmaresti cursul intensiv dedicat aprofundarii metodelelor de cautare avansata poti parcurge aceasta scurta prezentare pusa la dispozitie de Google la link-ul urmator: http://www.powersearchingwithgoogle.com/course/ps/assets/PowerSearchingQuickReference.pdf


Ultimele tweet-uri

Ultimele stiri

ROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Romanians-favorite-employers.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Lamurire-ICCJ---Constatarea-raportului-de-munca-in-ipoteza.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Decizia-de-concediere.jpgROKNEWSPAGER ERROR: File not found: images/Candidati-cu-atitudine.jpg