Modalitati de motivare a angajatilor

Motivarea angajatilor poate parea un task dificil cu atatea teorii si tehnici  insa nu trebuie sa uitam ca exista modalitati simple prin care putem loializa si motiva angajatii. Nu toti oamenii sunt motivati de recompense financiare, astfel este important sa ne asiguram ca punem la bataie toate resursele de care dispunem, pentru a tine echipa unita.
Trebuie sa tii cont de faptul ca oamenii din echipa ta au puncte forte dar si puncte slabe. Trebuie sa comunici constant cu ei pentru a-i intelege si cunoaste. Nu impune doar proceduri fixe!  Ar putea duce atat la plafonare cat si la ingradirea capacitatii lor. Da-le posibilitatea de a fi creativi, sustine-i pe cat posibil  si ofera-le suport atunci cand au nevoie.
Nu uita sa le faci cunoscut faptul ca ai incredere in ei. Daca le arati acest lucru si ii faci sa constientizeze ca intreaga activitate a companiei depinde de fiecare dintre ei, probabilitatea ca rezultatele lor sa iti depaseasca asteptarile este foarte mare.
Seteaza teluri mici, care sa duca la indeplinirea celor mari. Daca bugetul nu iti permite sa-i oferi un bonus financiar pentru reusitele lui, scrie-i macar un email sau cheama-l la o discutie unde sa il feliciti pentru realizari.
Explica-le care este telul companiei pe termen lung  si care este scopul lor in organizatie. Cu cat isi intelege mai bine rolul cu atat va fi mai motivat si mai eficient.
Fii transparent!
Fii deschis cu angajatii tai, fa-le cunoscute deciziile importante stabilite la nivel de management, permite-le sa vada imaginea de ansamblu in ceea ce priveste obiectivele companiei si raspunde-le sincer la intrebari.
Afla care le sunt idealurile si investeste in cresterea lor profesionala. Asculta-le ideile si asigura-i ca usa ta este deschisa oricand au nevoie de un sfat sau vor sa vina cu o sugestie.
Asigura-te ca atmosfera de lucru este una placuta, pozitiva, si ca oamenii vin cu placere la birou. Organizeaza ocazional iesiri la masa sau teatru cu echipa, organizeaza team-building-uri in care sa aiba  ocazia sa se cunoasca mai bine si sa se relaxeze.
Daca reusesti sa faci macar o parte din aceste lucruri, vei forma un colectiv unit, gata sa sustina obiectivele companiei in orice situatie.
 

Servicii HR

Ultimele joburi

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Noutăți